Product Technologist konfektyr och choklad

Nu erbjuds du en möjlighet att få utspel för din kreativitet och nyfikenhet inom livsmedelsområdet! Din passion för konfektyr och choklad kommer väl till pass i denna tjänst där du kommer att få arbeta med produktutveckling i ett marknadsledande företag. Vi arbetar med löpande urval så sök tjänsten redan idag!

Om tjänsten

Cloetta söker en Product Technologist till Ljungsbro. Cloetta startade redan 1873 i Malmö av bröderna Cloetta och blev först med fabriksmässig tillverkning av Choklad i Sverige. I Sverige har Cloetta ca 550 medarbetare som finns placerade på deras kontor i Malmö, fabriker i Ljungsbro och Helsingborg eller inom deras säljorganisation på fältet.

Arbetsuppgifter

Som Product Technologist kommer du arbeta i en omväxlande roll nära marknadsavdelningar i flera länder. Du kommer att bli en del av ett team på sex personer där ditt fokus kommer att beröra produktutveckling av choklad och konfektyr, med huvudfokus på konfektyr. Din roll kommer att innefatta både utvecklingen av existerande produkter men även att översätta konsumentinsikter till innovativa produktlösningar. Du kommer att vara med från att den första idéen växer fram, till förstudier och smaktester och hela vägen till att den nya produkten tas fram.

Vidare kommer du till exempel att:

 • Inneha och förmedla kompetens inom konfektyr- och chokladområdet.

 • Medverka och skapa nätverk inom kompetensområdet såväl internt som externt.

Tjänsten kommer även att innefatta ett antal resdagar per år. Resorna kommer att vara både nationellt och internationellt.

Tjänsten passar dig som är nyfiken och kreativ och söker en omväxlande roll där alla projekt är unika och ger dig en ny utmaning. Du har en passion för choklad och konfektyr och tar dig an dina arbetsuppgifter på ett ansvarstagande sätt med ett stort fokus på resultatet.

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial utbildning inom livsmedelsområdet, med fördel inom kemi eller biologi.

 • Har ett stort intresse för livsmedel.

 • Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i både tal och skrift, då båda språken används i det dagliga arbetet.

 • Då tjänsten även innefattar diverse provsmakningar av produkter är det viktigt att du inte har någon överkänslighet för exempelvis nötter.

   

Det är meriterande om du

 • Har några års arbetslivserfarenhet inom produktutveckling.

 • Tidigare erfarenhet inom choklad- eller konfektyrindustrin.

Som person är du ihärdig och har förmåga att fokuserar på målet och arbetar tills projekt är avslutade och resultat uppnådda, samt förblir motiverad och effektiv trots bakslag. Du besitter en god samarbetsförmåga, vilket innebär att du arbetar bra med andra människor och agerar lyhört och uppmärksamt för andras synpunkter, kompetenser och prestationer. Då förutsättningarna i projekten kan förändras är det viktigt att du är flexibel och snabbt och enkelt accepterar nya arbetsuppgifter och ändrade förutsättningar utan att resultatet påverkas negativt. Vidare tar du egna initiativ och kommer med nya förslag och konceptualiserar idéer och säljer in dessa i organisationen.

Övrig information

 • Start: omgående, med hänsyn till uppsägningstid.

 • Omfattning: heltid.

 • Lön: enligt överenskommelse.

 • Placering: Ljungsbro

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Share this page

Latest Press Releases

Latest Report

Upcoming Events

Silent period – Q1 2019

26 March 2019 - 25 April 2019

Interim report Q1 2019

26 April 2019

Cloetta Roadshow

28 April 2019 - 2 May 2019