Cloetta i Ljungsbro söker Group Project Engineer

Cloetta grundades 1862 och är ett ledande konfektyrföretag i Norden och Holland. Cloettas produkter säljs i fler än 50 länder världen över med Sverige, Finland, Danmark, Norge, Holland, Tyskland och Storbritannien som huvudmarknader. Cloetta har några av de starkaste varumärkena på marknaden, till exempel Läkerol, Cloetta, Candyking, Jenkki, Kexchoklad, Malaco, Sportlife och Red Band. Cloetta har 8 fabriker i 5 länder. Cloettas produkter säljs i över 50 länder.

Cloettas populära och älskade produkter skulle inte kunna säljas om det inte vore för våra fantastiska medarbetare. Cloetta har ca 2 600 anställda i 14 länder som arbetar inom sälj, marknad, produktion och produktutveckling samt inom olika stödfunktioner. Cloettas huvudkontor ligger i Stockholm, Sverige.

Cloettas organisation är en multikulturell och internationell miljö där vi gemensamt verkar för förändringsarbetet på både lokal- som central nivå.

Cloettas Supply Chain avdelning ansvarar för produktion, inköp, planering, logistik, kvalitet, teknik och säkerhet. Supply Chain avdelningen har åtta fabriker i Sverige, Holland, Belgien, Slovakien och Irland. Sammantaget producerar Cloetta ca 120 000 ton konfektyr och strävar efter ständiga förbättringar med hjälp av Lean och Value Engineering.

Cloettas B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm. Mer information finns tillgänglig på www.cloetta.com.I Ljungsbro finns Cloettas produktionsanläggning för choklad, wafer, skum och dragerade produkter. Här arbetar idag cirka 350 personer.

Nu söker Cloetta med en Group Project Engineer med placering vid fabriken i Ljungsbro.

Huvudansvar

Group Project Engineer driver och genomför Capexprojekt inom sin produktkategori enligt våra långsiktiga planer. Rollen stöder också utvecklingen av bolagets 3-åriga capexplan. Detta kommer att omfatta:

  • partnerskap med nyckelleverantörer för effektiv implementering, inklusive standardisering av underhåll

  •  upphandling av reservdelar

  •  coachning och utbildning av projektingenjörerna på de lokala anläggningarna

Group Project Engineer ansvarar för 4-8 projekt samtidigt. Budgeten för varje projekt varierar mellan 250k och 2500k. Group Project Engineer stöder utvecklingen av tekniska standarder, baserad på bästa praxis och lärdomar.

Ditt huvudsakliga ansvar är:

  • Organisera ditt arbete och ser till att projekten genomförs säkert, kvalitativt, i tid och inom budgeten

  • Ansvara för säkerhet och miljöpåverkan från CAPEX-projekten

  • Stödja utvecklingen av CAPEX resurser och inköp godkända leverantörslistor

  • Säkerställa att projekten är juridiskt kompatibla

  • Ansvarig för kartläggning av projektresurser, inklusive hantering av anställda externa ingenjörer och utvalda leverantörer

  • Ansvarig för koordineringen av projektteamet arbete, göra projektplaner, förbereda budgetförslag och leder projektmöten.

Jobbkrav

Som Group Project Engineer har du möjlighet att översätta kundens krav till ett praktiskt realiserbart projekt. Med dina utmärkta förmågor att kommunicera och samarbeta lyckas du med att få ut det mesta av projektgruppen, som inkluderar leverantörer, användare, underhållspersonal etc.

Som Group Project Engineer har du en proaktiv "make-it-happen" mentalitet. Du måste kunna hantera både stress och hårt tryck. Du är dedikerad ditt arbete, som du utför med både precision och öga för detaljer.

Du har högskoleexamen i teknik eller liknande område. Du har grundläggande kunskaper om lagstiftning och regelverk inom engineering management.

Du har mer än fem års arbetslivserfarenhet i en industriell miljö, varav minst tre år som projektingenjör. Du har erfarenhet av att driva projekt. Det är meriterande om du har kunskap om 2D eller 3D autodesk designprogramvara. Du är flytande i engelska både muntligt och skriftligt och andra språkkunskaper är meriterande. I tjänsten ingår resor.

Jobbkompetenser

Vi söker en lagspelare med god kommunikationsförmåga. Du är självständigt och resultatfokuserad. Du är en analytisk problemlösare med starkt engagemang för säkerhet.

ANSÖKNINGSFÖRFARANDE

I denna rekrytering samarbetar vi med Unik Resurs. Urval och intervjuer för tjänsten sker löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag! Du ansöker till tjänsten via vår hemsida www.cloetta.se. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Peter Ardenfors på mailadress peter.ardenfors@unikresurs.se

Vi ser fram emot din ansökan!   

Share this page

Latest Press Releases

Latest Report

Upcoming Events

Silent period – Q3 2019

25 September 2019 - 24 October 2019

Interim report Q3 2019

25 October 2019

Silent period – Q4 2019

29 December 2019 - 28 January 2020