Controller till Operations i Cloetta

Är du utåtriktad och trivs med att arbeta verksamhetsnära med många kontaktytor och har en god känsla för såväl detaljer som helhet? Om detta stämmer in på dig sök då vår lediga tjänst i Ljungsbro.

Controller till Operations i Cloetta

Vi söker nu en controller med placering i Ljungsbro där uppdraget innebär att arbeta med vår verksamhet i Ljungsbro samt Nutisal i Helsingborg. Du är rätt person om du skapar förtroendefulla relationer och vill vara med och sätta en stabilitet i de finansiella processerna, samt att du triggas av att blicka framåt och inte bara vara här och nu!

Vilka är vi?

Cloetta grundades 1862 och är ett ledande konfektyrföretag i Nordeuropa. Cloettas produkter säljs i mer än 50 länder världen över med Sverige, Finland, Danmark, Norge, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien som huvudmarknader. Cloetta äger några av de starkaste varumärkena på marknaden, till exempel Läkerol, Cloetta, Candyking, Jenkki, Kexchoklad, Malaco, Sportlife och Red Band. Cloetta har 8 produktionsenheter i 5 länder. Cloettas B-aktier handlas på Nasdaq Stockholm. I Sverige har Cloetta ca 650 medarbetare som arbetar på vårt skandinaviska huvudkontor i Malmö, inom försäljningsorganisationen och i våra fabriker i Ljungsbro och i Helsingborg. Mer information om Cloetta finns på www.cloetta.com  

Vad innebär rollen?

 

I rollen kommer du att arbeta med ekonomisk uppföljning och analys av produktionen. Förutsägbarhet i prognoser samt månadsstängningar som präglas av ordning och reda är viktiga leverabler. Du är starkt delaktig i de dagliga finansiella aktiviteterna, arbetar fram relevanta analyser och rapporter samt ger förbättringsförslag enligt vår Lean-koncept. Du beräknar, prognosticerar och följer upp olika projekt och avvikelser. Vidare utvecklar du och upprätthåller korrekta produktkalkyler samt följer upp olika kostnader. Du arbetar verksamhetsnära och stöttar och är behjälplig i olika frågor från ledningen och verksamheten i övrigt. Produktionscontroller rapporterar till Operations control Manager och du ingår i en grupp om tre personer i Ljungsbro.

 

Vad har du för bakgrund?

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har minimum två till tre års erfarenhet med grundläggande förståelse för redovisning. Det är meriterande om du har arbetat inom producerande industri. Du har goda kunskaper i excel och god erfarenhet av att arbeta i ERP system, meriterande med erfarenhet av M3. Cloetta ingår i en internationell koncern och du kommunicerar väl i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vad gör dig framgångsrik i din roll?

För att lyckas i rollen är du analytisk och har ett tydligt och strukturerat arbetssätt och har en god känsla för såväl detaljer som helhet. Du är utåtriktad och trivs med att arbeta verksamhetsnära med många kontaktytor i hela organisationen. Vidare är du självgående och kvalitetsmedveten och har en god förmåga att prioritera och arbeta mot deadlines. Du har hög integritet och kan stå för dina beslut, samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd. Du är proaktiv och arbetar mål- och resultatorienterat och drivs av ständiga förbättringar som utvecklar verksamheten.

Vad kan vi erbjuda dig?

På Cloetta får duen mycket intressant tjänst i ett företag som ligger i framkant inom vår bransch och som strävar mot en produktion i världsklass. Du kommer till ett företag med starka varumärken och som levererar populära produkter med hög kvalitet. Vi värderar och värnar om våra medarbetare och vi arbetar och agerar enligt våra fyra kärnvärden focus, teamplay, passion och pride.

Tjänsten är ett föräldravikariat med start senast 1 november 2020. Placeringsort Ljungsbro. Resor förekommer vid behov.

Välkommen med din ansökan via länken, cv och personligt brev, senast den 15 september 2020. För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryterande chef Jan Lindblom 013-28 54 40.

Share this page

Latest Press Releases

Latest Report

Upcoming Events

Silent period – Q3 2020

23 September 2020 - 22 October 2020

Interim report Q3 2020

22 October 2020

Silent period – Q4 2020

28 December 2020 - 27 January 2021