Brand Manager

Wie zijn we?

Cloetta is een toonaangevend beursgenoteerd zoetwarenbedrijf in de Scandinavische regio, Finland en Nederland. We produceren zoetwaren, chocoladeproducten, pastilles en kauwgom. In totaal worden onze producten verkocht in meer dan 50 markten wereldwijd! We bezitten een aantal van de sterkste merken, bijvoorbeeld Red Band, Venco, Sportlife, KING, Lonka en The Jelly Bean Factory.

 

Hoe is het om bij ons te werken?

Bij Cloetta werken we met Focus, Teamplay, Passie, en Trots. Onze populaire en geliefde producten zouden niet op de markt zijn zonder de mensen die met ons werken. We zijn ambitieus, geven je ruimte en vrijheid bij het uitvoeren van je werk, pakken problemen aan met onze "will do" houding, steunen elkaar graag en hebben vooral veel plezier in ons werk.

Start je bij ons? Dan kom je te werken in een dynamisch FMCG-bedrijf, voortdurend in beweging, en continu op zoek naar mogelijkheden voor groei. We voegen regelmatig producten toe aan ons productportfolio, maar willen jou ook graag helpen bij je verlangen om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Niet alleen zijn we erg trots op ons bedrijf en haar merken, we hopen dat jij ook trots wordt op de bijdrage die jij levert!

 

Waar draag je aan bij?

In deze rol als Brand Manager Red Band rapporteer je aan de Markting Manager Enjoyment. Je bent verantwoordelijk voor de excellente executie van alle merk activiteiten om het merk Red Band te laten groeien binnen de categorie. Je zult de vraag van de consument goed moeten begrijpen, creëren en uit bouwen. Je vertaalt de merkpositionering door naar verschillende marketing mix elementen en ontwikkelt en implementeert de merkactivatieplannen.

Het totale marketing team bestaat uit 12 collega's, allen werkzaam op locatie Oosterhout.

 

Taken en Verantwoordelijkheden van een Brand Manager:

 • Ontwikkelen en implementeren van communicatie en activatie plannen inclusief media beleid
 • Je bent de interface in het Business Team Enjoyment met betrekking tot de merk initiatieven (portfolio en supportplannen)
 • Zelfstandig data analyses op financiële, markt en brand health data & pro actief doen van aanbevelingen voor de merken binnen Enjoyment
 • Initiëren van acties op marktontwikkelingen in zowel het Food als Out of Home kanaal
 • Verantwoordelijk voor core portfolio management op korte termijn en middellange termijn
 • Zelfstandig uitvoeren van activiteiten o.b.v. het jaarplan
 • Beheren en monitoren van A&P budgetten

 

Mensen herkennen jou als:

Je bent ondernemend, ambitieus en krijgt energie van resultaten door een merk winstgevend te groeien met de juiste balans van activiteiten die zowel bijdragen aan de korte termijn sales conversie als aan het langere termijn merk imago. Je herkent jezelf in de merkenen wil verder bouwen aan het vergroten van de relevantie, het onderscheid en de brand salience van het merk. Je gaat hierbij graag de strijd aan met concurrenten in de snoep en drop markt. Je vindt het leuk om in een dynamische omgeving snel te schakelen, afwisselend je linker als de rechter helft van je hersenen gebruiken en zowel hands-on pragmatisch als strategisch te werk te gaan.

Je bent een echte spin-in-het-web, die veel projecten simultaan aan kan en weet daarbinnen de juiste prioriteiten te stellen. Je bent ook sterk in project management: goed in het plannen en organiseren van activiteiten.

Je hebt bewezen een goed analytisch vermogen om financiële, markt en brand health data om te zetten in actionable insights en concrete plannen in lijn met de merk strategie waarbij je met jouw sterke overtuigingskracht interne en externe stakeholders met verschillende achtergronden mee kan krijgen. Je bezit integraal commercieel inzicht en P&L denken.

Je kunt aantonen creatief, conceptueel te kunnen denken obv een merk positionering, merk associaties en doelgroep waarbij je ervaring hebt in het briefen, inspireren, beoordelen en bijsturen van creatieve voorstellen van externe bureaus. Je beschikt dan ook over goede overtuigingskracht en bent in staat overtuigende presentaties te geven.

 

Profiel:

We zoeken een enthousiaste en gemotiveerde Marketeer die voldoet aan onderstaande eisen, en beschikbaar is voor 36 uur per week:

 • Opleiding Universitair niveau, bij voorkeur in commerciële richting.
 • Minimaal 3 jaar Brand management werkervaring in de FMCG Marketing.
 • Je hebt succesvolle campagnes neergezet die bouwen aan de Brand Health KPIs via digitale en traditionele media en events obv bereik en impact. Hierbij heb je ervaring opgedaan in het bereiken en interacteren met de doelgroep 13-19 en 20-35 jaar, bijv. met social advertising, influencers en andere nieuwe media.
 • Je hebt ruime ervaring met Portfolio management en executie van New Product Development & Relaunch projecten in samenwerking met productmanagement en packaging/innovatie.

 

Share this page

Latest Press Releases

Latest Report

Upcoming Events

Silent period – Q3 2020

23 September 2020 - 22 October 2020

Interim report Q3 2020

22 October 2020

Silent period – Q4 2020

28 December 2020 - 27 January 2021