QE Manager Commerce

Wie zijn we?

Cloetta is opgericht in 1862 en uitgegroeid tot een toonaangevend zoetwaren bedrijf in de Scandinavische regio, Finland en Nederland. We produceren zoetwaren, chocolade producten, pastilles en kauwgom. In totaal worden onze producten verkocht in meer dan 50 markten wereldwijd!
We bezitten een aantal van de sterkste merken, bijvoorbeeld Red Band, Venco, Sportlife, KING, Lonka en The Jelly Bean Factory.

 

 

Hoe is het dan om bij ons te werken?

Onze populaire en geliefde producten zouden niet op de markt zijn zonder de mensen die bij ons werken! We zijn ambitieus, geven je ruimte en vrijheid bij het uitvoeren van je werk, pakken problemen aan met onze "will do” houding, steunen elkaar graag en hebben vooral veel plezier in ons werk!

Start je bij ons? Dan kom je te werken in een dynamisch FMCG bedrijf, voortdurend in beweging, en continu op zoek naar mogelijkheden voor groei. We voegen regelmatig producten toe aan ons productportfolio, maar willen jou ook graag helpen bij je verlangen om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Niet alleen zijn we erg trots op ons bedrijf en haar merken, we hopen dat jij ook trots wordt op de bijdrage die jij levert!

 

 

Waar draag je aan bij?

Als QE Manager Commerce ben je het kwaliteitsgeweten van de commerciële organisatie van Cloetta. De markten waarvoor je actief bent zijn Nederland/Duitsland/UK en International Markets. Jouw standplaats is Oosterhout. Jij bent degene die het kwaliteitsbewustzijn naar een hoger plan gaat brengen.

 

Je bent onderdeel van het commerciële team; Marketing/Sales en Supply Service. Daar binnen ben je proactief bezig met alle activiteiten die betrekking hebben op kwaliteits- en milieuaspecten voor producten die Cloetta in de markt verkoopt. Je zorgt ervoor dat de productkwaliteit in de markt gemonitord wordt. Je coördineert en evalueert de klachten die binnen komen en je voert kwaliteitsaudits uit op verschillende aspecten van de supply chain.

 

Bij kwaliteitsincidenten ben je het eerste aanspreekpunt voor de commerciële organisatie. Dit alles doe je in samenwerking met de Marketing en Sales afdeling, Central QE, Legislation en Supply. Het doel van deze functie is het bereiken van een optimale consument- en klanttevredenheid. Kortom, een internationale en dynamische functie waarin je de mogelijkheid krijgt te groeien en jezelf te ontwikkelen.

 

 

Je taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Klantenservice & Klachten: Je coördineert en evalueert de klachten van de consument/klant. Naar aanleiding van deze informatie, informeer je de verschillende stakeholders en initieer je de geïdentificeerde acties naar de fabrieken. Je werkt hierbij nauw samen met de afdelingen sales, marketing en customer service. Maandelijks presenteer je de klachten en de follow up van de verbeteracties in de PMR (Product Management Review).
 • Audits: Je voert de audits van Cloetta/3rd Party magazijnen en co-packers uit, met steun van Central QE en de European Logistic Manager. Daarnaast voer je traceability testen uit met de lokale distributiecentra.
 • Kwaliteits-incidenten: Bij kwaliteitsincidenten ben je het eerste aanspreekpunt in de commerciële organisatie. Je coördineert het proces rond de afhandeling van het incident inclusief een eventuele re-call volgens het vaste protocol.
 • Ondersteunen van sales, marketing & customer service: Je zorgt ervoor dat kwaliteit gerelateerde vragen van (internationale) klanten beantwoord worden. Onder anderen mbt specificaties, questionnaires als ook exportdocumenten. 

   

 • Product specificaties: Je zorgt ervoor dat vragen van (internationale) klanten met betrekking tot productspecificaties worden afgehandeld. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de een juiste registratie van product specificaties in GS1.
 • Product performance op de lokale markt: Je zorgt er proactief voor dat kwaliteit van onze producten in de markt wordt gewaarborgd. Je doet dit door het assortiment structureel te monitoren in de gehele Supply chain (van magazijn tot aan de winkel) en onderneemt acties als er producten worden aangetroffen die buiten specificatie zijn. Je coördineert daarna de QE acties met de Cloetta fabrieken en de externe (3rd party) fabrieken.
 • Aansturen QE team: Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van een klein team bestaande uit 2 fte.

 

 

Profiel:

Wij zoeken een QE manager met passie voor kwaliteit, die minimaal voldoet aan de onderstaande eisen:

 

 • Bachelor degree (e.g. Food & Business, Voeding & diëtetiek of vergelijkbaar
 • Minimaal 2-4 relevante werkervaring in Quality Management en Product kwaliteitsmanagement
 • Ervaring in de zoetwarenindustrie is een pré
 • Kennis van internationale kwaliteitssystemen (bijv. BRC, IFS) is een pré
 • Je vind het leuk om in een snel veranderende en resultaatgerichte organisatie te werken
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Sociaal vaardig, zelfbewust, zelfstandig, pro-actief.
 • Gestructureerd, Nauwkeurig, Analystisch ingesteld
 • Goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift.

 

 

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan nu!

 

Dela den här sidan

Pressmeddelanden

Senaste rapporten

Kommande händelser

Publicering av Års- och hållbarhetsredovisning 2019

12 mars 2020

Tyst period – Q1 2020

24 mars 2020 - 23 april 2020

Årsstämma 2020

2 april 2020