Marketing Manager Enjoyment (Red Band & Venco)

Wie zijn we?

Cloetta is als familiebedrijf opgericht in 1862 en is nu een toonaangevend beursgenoteerd zoetwaren bedrijf met locaties in m.n. Europa. We produceren zoetwaren, chocolade producten, pastilles en kauwgom. In totaal worden onze producten verkocht in meer dan 50 markten wereldwijd.

Cloetta Holland heeft een leidende positie in de zoetwaren markt en bezit een aantal van de sterkste merken, als Red Band, Venco, Sportlife, KING, Lonka en The Jelly Bean Factory. Wij geloven in de kracht van goed genieten en daar geven wij met onze merken invulling aan. 

 

Hoe is het dan om bij ons te werken?

Onze populaire en geliefde producten zouden niet op de markt zijn zonder de mensen die bij ons werken! We zijn ambitieus, geven je ruimte en vrijheid bij het uitvoeren van je werk, pakken problemen aan met onze "kan niet bestaat niet” houding, steunen en geloven in elkaar en hebben vooral veel plezier in en op ons werk!

Zet jij jouw carrière voort bij ons? Dan kom je te werken in een dynamisch FMCG bedrijf, voortdurend in beweging, en continu op zoek naar mogelijkheden voor groei. We voegen regelmatig producten toe aan ons productportfolio, maar willen jou ook graag helpen bij je verlangen om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Niet alleen zijn we erg trots op ons bedrijf en haar merken, we hopen dat jij ook trots wordt op de bijdrage die jij gaat leveren!

 

Waar draag je aan bij?

Als Marketing Manager voor Red band en Venco acteer als meewerkend leider van je team en ben je onderdeel van het Marketing team in Oosterhout. Je speelt een belangrijke rol binnen het Leadership Team van Cloetta Holland en bent gewend als marketeer te werken als onderdeel van de totale commerciële afdeling samen met Sales en Customer Marketing. Daarnaast fungeer je als interface richting internationale stakeholders.

Dit team is verantwoordelijk voor het vergroten van de toegevoegde waarde en de marktpositie van de merken Red Band en Venco in een uitdagende en fun categorie. Vanuit een P&L verantwoordelijkheid (60 mio NSV) groei je Red Band & Venco en ontwikkel je de business naar een betekenisvolle en markt gedreven business met zowel een korte en lange termijn lokale merk strategie en totale lokale Marketing-mix.

Je geeft leiding aan 2 Brand managers en rapporteert aan de Marketing Director.

Je zult je m.n. focussen op:

 • Creëren van duidelijke jaarplannen op de totale marketing mix in afstemming met de commerciële afdelingen Customer marketing en Sales.
 • Het verbeteren van de winstgevendheid van de portfolio met strategische innovaties die lange termijn groeiplatformen vormen en met slimme portfolio wijzigingen op korte termijn.
 • Het bewaken & optimaliseren van de merk identiteit en voor een consistente boodschap op alle touch points met een krachtige brand purpose in lijn met Cloetta’s purpose.
 • Vergroten van effectiviteit van Marketing investeringen door impactvolle, onderscheidende en relevante creatie van de Brand experience samen met externe bureau’s (communicatie, media en verpakkingsdesign) en tracken van resultaten voor continue verbeteringen.
 • Coachen en ontwikkelen van de Brand managers en als interface een goede samenwerking, communicatie en verbinding met verschillende lokale & internationale stakeholders.

Profiel

Wij zoeken een gedreven en enthousiaste collega met een bewezen track record in de FMCG industrie, beschikbaar voor 36 uur per week die voldoet aan onderstaand profiel:

 • Minimaal WO opleiding.
 • Minimaal 8-10 jaar relevante A-merk brand management ervaring in FMCG (zowel Food als Out of Home kanalen). Voorkeur voor impulse, snackcategorie.
 • Leidinggevende ervaring is een vereiste.
 • Ervaring met New Product Development en werken in cross functionele teams.
 • Ervaring in het ontwikkelen van communicatie en activatie campagnes met zowel traditionele als digitale media en up-to-date kennis van content marketing en social media.
 • Ervaren in het analyseren en koppelen van data van externe markt (Nielsen, IRI, Gfk) aan het gedrag van de consument, waarom ze dit gedrag vertonen, welke onderliggende behoeften ze hebben, welke ervaring ze willen en innovaties ze waarde aan hechten.
 • Uitstekende ervaring in commercieel stakeholder management, bij voorkeur op nationaal en internationaal vlak.
 • Bewezen self-starter die business kan laten groeien, in een sterk concurrerende markt met sterke internationale spelers.
 • Goed begrip van de huidige macrotrends die invloed hebben in veranderingen van consumentengedrag en de rol van merken. Voorkeur voor ervaren met Purpose marketing.
 • Kostenbewust en financieel goed onderlegd, integraal (incl. supply chain) business sense.
 • Goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift.

Mensen kennen jou als iemand die:

Een commercieel gedreven, ondernemende en resultaatgerichte mindset heeft. Je bent sociaal vaardig, zelfbewust, zelfstandig en pakt zaken pro-actief op. Je voelt je dan ook thuis in een snel veranderende organisatie en beschikt over een flinke dosis positiviteit.

 • Sterke volwassen ambitieuze persoonlijkheid met zeer goede communicatieve en sociale vaardigen die een visie kan uitdragen met overtuigingskracht.
 • Nauwkeurig en fact based te werk gaat in onderbouwing van voorstellen.
 • Die een passie heeft voor betekenisvolle, winstgevende groei van merken gericht op het versterken van merken richting de toekomst.
 • Je krijgt energie van uitdagingen waarbij je ruimte krijgt en verantwoordelijk pakt om impact te maken.
 • Hierbij kun je zelf goed focus aanbrengen en prioriteiten stellen.
 • Oplossingsgericht is en bewezen creatief in problemen oplossen door Out of the box en niet in gebaande paden te denken.

 

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan nu!

Dela den här sidan

Pressmeddelanden

Senaste rapporten

Kommande händelser

Publicering av Års- och hållbarhetsredovisning 2019

12 mars 2020

Tyst period – Q1 2020

24 mars 2020 - 23 april 2020

Årsstämma 2020

2 april 2020